top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıNilüferin Uyanışı

Yeni Başlayanlar İçin Sakral Çakra Şifası

Güncelleme tarihi: 1 Mar 2021

Çakralar, insan vücudunun enerji merkezleridir. Bu merkezlerde buluna enerji, insan bedenini ve işlevlerini doğrudan etkilemektedir. Çakraların dengede olduğu ya da diğer bir değişle şifalı olduğu zamanlarda vücut ve işlevleri da dengedeyken, aksi durumda vücutta istenmeyen durumlar gözlenmektedir. İnsan vücudunda toplamda 7 adet çakra bulunmaktadır. Bunlardan biri olan sakral çakra ise 2 numaralı çakradır. Kuyruk sokumu ile göbek deliği arasında yer alan bu çakra, daha çok cinsellik ve cinsel yaşam fonksiyonları ile alakalıdır. Cinsel kuralların katı olduğu toplumlarda yaşayan bireylerde ya da taciz ve zorlama gibi durumlar ile karşı karşıya kalmış bireylerde bu çakra genellikle dengesini kaybetmiştir. Bununla birlikte günlük yaşamda bu çakranın dengesini bozan pek çok husus da söz konusudur.

Sakral çakra şifası için başvurulabilecek çok sayıda yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:


· Duygu Boşaltımı Yöntemi: Sakral çakranın açılması ve yeniden dengesine kavuşması açısından duygusal boşaltım önemli bir işlemdir. Bunu sağlamak için bireyler sıçramak, çığlık atmak ya da diğer duygusal davranışları harekete geçirecek şeylerle ilgilenmelidir. Coşkun bir ruh haline bürünmek, duyguların özgürce ve hiçbir kısıtlama olmadan açığa çıkması sakral çakra üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır.


· Taşlarla Meditasyon: Doğanın bir parçası olan şifalı taşlar, çakralar üzerinde son derece olumlu etkiler bırakmaktadır. Sakral çakranın şifa bulması için kullanılabilecek taşlar akik ve ay taşıdır. Bu taşlar kullanılarak yapılan meditasyonlar ile sakral çakranın açılması mümkündür.


· Olumsuz Duygu Patlamalarının Kontrol Edilmesi: Bireylerin anlık olarak yaşadıkları öfke nöbetleri ve olumsuz ani tepkileri, sakral çakranın dengesini kaybetmesine neden olmaktadır. Özellikle öfke anlarında bireyler kendilerini kontrol etmeli ve vücutlarını kasmaktan, sinirli davranışlardan kaçınmalıdır. Öfke, vücuttaki tüm çakralar üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir.


· Vücut Bakımı: Sakral çakranın dengesini kaybetme nedenlerinden biri de bireyin kendi vücudunu beğenmemesi ya da değer verdiği bir kişi tarafından bu yönde bir dönüş almış olmasıdır. Bunun üstesinden gelmenin yolu, kişisel bakıma özen vermek ve daha iyi görünüme kavuşmaktır. Bunun en etkili yollarından biri olan spor, aynı zamanda sağlıklı yaşamaya ve diğer çakraların da rahatlamasına neden olmaktadır.


· Cinsel Yaratıcılık: Bazen bireylerde cinsel yaşamın monoton hale gelmesi de sakral çakra üzerinde daralmaya ve dengesizlik durumunun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bunun için de cinsel hayata aksiyon ve renk getirecek yeni deneyimler yaşanması yararlı olacaktır.



Doğru Beslenme ile Sakral Çakra Şifası

Çakralar, yenilip içilen şeylerden de doğrudan etkilenmektedir. Bu yüzden de sakral çakra şifası için bireylerin yeme içme düzenlerine dikkat etmeleri gereklidir. Bu çakranın dengesinin sağlanması için en etkili besinlerden biri zencefildir. Çiğ olarak ya da toz halde tüketilen zencefil, sakral çakranın denge bulmasına kolaylık sağlamaktadır. Bununla birlikte aromaterapi de çakraların dengelenmesinde sık başvurulan yöntemlerden biridir. Aromalı bitkilerden ve meyvelerden elde edilen yağların kullanımı olarak tanımlanabilecek aromaterapi, çakraların dengesini desteklemektedir. Özellikle mandalina, portakal ve sedir ağacı yağları ile yapılan masajlar ve bunların kokusunun bireyin bulunduğu ortamlarda yer alması sakral çakra iyileşmesi için destekleyicidir.


Yoga ile Sakral Çakra Şifası

Yoga sakral çakranın ve vücuttaki çakraların çalıştırılması, dengede tutulması açısından başvurulabilecek yöntemlerden biridir. Eka Pada Rajakapotasana, Trikonasana ve Natarajasana gibi duruş çalışmaları vücudun esnemesine yardımcı olmaktadır. Ancak çakra şifası için yogadan yararlanılacağı zaman en azından ilk aşamalarda bir uzmandan destek almak gereklidir.


Sakral Çakra Fonksiyonları

Sakral çakra daha çok cinselliği temsil etmektedir. Ancak insan bedeninde yer alan ikinci çakranın, yalnızca cinsellik ile sınırlandırılması da doğru değildir. Cinsel duyguların yanı sıra normal duygular üzerinde de bu çakranın önemi büyüktür. Bireyin diğer insanlarla daha etkili iletişim kurabilmesi ve iletişimde başarılı olabilmesi bu çakranın dengede olması ile alakalıdır. İçine kapalı olan bireyler, bu çakralarını dengeye oturtmaya çalışmalıdır. Bununla birlikte kişinin onuru da bu çakradan etkilenmektedir. Sakral çakrası dengede olan bireyler, harekete geçmek için gerekli olan güç ve özgüvene sahiptir. Bu yüzden de sakral çakrası dengede olan kişiler hem günlük yaşamlarında hem de iş yaşamlarında büyük ölçüde başarılıdırlar.

276 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page