top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıNilüferin Uyanışı

Çakra Renkleri Nedir ve Neden Bu Kadar Önemlidir?

Güncelleme tarihi: 1 Mar 2021

Doğu tıbbında inşaların fiziki varlıklarının yanı sıra bir de metafizik varlıklarının olduğu yönünde bir kabul mevcuttur. Bu metafizik vücudun enerji merkezleri ise çakralardır. Sanskrit dilinde çark anlamına gelen çakra, enerjinin vücut içerisinde dönüp dolaştığı yerleri ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Genel kabule göre insan vücudunda 7 farklı çakra bulunmakta ve bunların her biri ruhsal ya da fiziksel birtakım durumlara karşılık gelmektedir. Her çakra, çakra renkleri olarak da bilinen bir renk ile temsil edilmektedir. Bireyin sağlık, huzur ve refah yönünden dengede kalabilmesi açısından çakralardaki enerji dolaşımının da dengede olması gereklidir.


Kırmızı Kök Çakra

Çakra renkleri arasında kırmızı, enerji yükünün en yüksek olduğu nokta olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden de tutkunun, aşkın ve hazzın rengi olan kırmızı ile temsil edilmektedir. Kök çakra aynı zamanda yaşam gücüne de karşılık gelmektedir. Kırmızı rengin çekiciliği nedeni ile bireyler fiziksel bedenlerinde büyük bir güç hissetmektedir. Bu güç kimi zaman tutkulu bir aşk, kimi zaman da öfke olarak ortaya çıkabilmektedir. Tutkunun biçiminin ne olacağı, kişinin kendi bireysel deneyimleri ile doğrudan alakalıdır. Çakra renkleri içinde kırmızı kök çakra, vücuttaki dengelerin tesis edilmesi açısından önemli bir role sahiptir.



Turuncu Sakral Çakra

Turuncu, çakra renkleri açısından daha çok yaratıcılık anlamını taşımaktadır. Yapılan bazı deneyler, tamamen turuncu kaplı bir odada kalan bireylerin kendilerini daha iyimser ve mutlu hissetmelerine neden olduğunu göstermiştir. Böyle bir ortam hayal gücünün gelişmesi açısından da son derece önemlidir. Turuncu çakra daha çok bağırsak sağlığı ve sezgileri doğrudan etkilemektedir. Çakra renkleri arasında yer alan turuncu, aynı zamanda sonbaharı da işaret ettiği için yeniden başlangıç olarak da tanımlanmaktadır.


Sarı Solar Plexus Çakrası

Çakra renkleri arasında sarı renkli solar plexus çakrası, güneş ile özdeşleştirilmektedir. Bu çakranın güneş enerjisinden beslendiği ve daha çok aklı temsil ettiği kabul edilmektedir. Özellikle bu noktadaki enerjisi yüksek olan bireyler, entelektüel ve akademik açıdan oldukça ileri düzeylere ulaşabilmektedir. Ayrıca bireylerde aşırı özgüven ve özsaygı bulunması da solar plexus ile alakalı bir durumdur.


Yeşil Kalp Çakrası

Doğanın rengi olarak da kabul edilen yeşil, bireylerin iyi ve sağlıklı bir yapıda olmalarını ifade etmektedir. Hem maddi kalbin sağlığı hem de manevi kalbin aşkı çekmesi açısından bu çakrada bulunan enerji önemlidir. Kalp çakrası açık ve güçlü olan bireyler hem kendilerine hem de etraflarındaki diğer insanlara pozitif enerji yaymaktadır. Ayrıca çakra renkleri içindeki yeşil kap çakrasının iyi durumda olması, bireyin gündelik hayatında kuracağı ilişkilerinde de başarılı olmasına ve sevgi kazanmasına neden olmaktadır.


Mavi Boğaz Çakrası


Çakra renkleri arasında mavi ile temsil edilen boğaz çakrası, genellikle ruhsal ve zihinsel dinginlik sağlaması yönüyle ön plana çıkmaktadır. Gündelik yaşamda da başta deniz ve gökyüzü olmak üzere mavi renk, insanların huzur bulmalarına ve kendileri ile baş başa kalmalarına yardımcı olmaktadır. Boğaz çakrasının geliştirilmesi ve buradaki enerjinin açığa çıkarılması da denizi ya da gökyüzünü izler gibi bir hissin ortaya çıkmasına imkân tanımaktadır. Boğaz çakrasının sağlamış olduğu dinginlik, aynı zamanda ruhsal iyileşmeye de katkı sağlamaktadır.


İndigo Üçüncü Göz Çakrası

Üçüncü göz çakrası olarak adlandırılan ve çakra renkleri arasında mavi-mor bir renge sahip olan bu çakra, daha çok bilgelik ile ilişkilidir. Üçüncü göz çakrasındaki enerjinin ortaya çıkarılması, bireyin kendi iç evreninin derinliklerini keşfedebilmesi anlamına gelmektedir. Maddi dünya hissinden arınan ve hem kendileri ile hem de evren ile barış içinde yaşamayı benimseyen bireylerde bu çakra ön plandadır. Üçüncü göz çakrası aynı zamanda ezoterik düşünceyi ve güçlü sezgileri de barındırmaktadır.


Menekşe Rengi Taç Çakra

Taç çakra, en kısa dalga boyuna sahip olmasına karşın; titreşim gücü açısından en güçlü olan çakradır. Çakra renkleri arasında menekşe rengi ile anılan taç çakra, maneviyat ile özdeştir. Bireylerin entelektüel varlıklarının güçlenmesine neden olan bu çakra, aynı zamanda kendi iç alemleri ile olan bağlantılarının güçlendirilmesi açısından da önem arz etmektedir. Taç çakrada bulunan enerjinin ortaya çıkarılması, bireyin çevresi ile uyumlu bir bütün haline gelebilmesi açısından da değerlidir.

8.412 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page