top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıNilüferin Uyanışı

Yeni Başlayanlar İçin Kök Çakra Şifası

Güncelleme tarihi: 23 Kas 2020

Evrende maddi olarak var olan her şey, belirli bir düzeyde titreşime sahiptir. Var olan bu titreşim, bireylerin fiziki varlıkları ile sürekli olarak irtibat kurmakta ve onların değişik yönlerden etkilenmelerine neden olmaktadır. Bu titreşimleri algılama noktasında insan bedeninde 7 önemli nokta bulunmaktadır. Çakra olarak adlandırılan bu noktalar, bedenin enerji merkezleridir. İnsanın hem ruhsal hem de fiziksel anlamda yaşadığı pek çok değişim de bu noktalar ile alakalıdır. 7 çakra arasında en önemlisi kırmızı çakra olarak da adlandırılan kök çakradır. Rengi, tutkuyu, aşkı ve yaşam gücünü ifade eden kök çakra enerjinin en yoğun olduğu noktadır. Bireylerin kök çakrada mevcut olan enerjiyi ortaya çıkarabilmeleri ve bu enerji sayesinde hayatlarında gözle görülür değişim yaşayabilmeleri açısından yapabilecekleri bir dizi eylem söz konusudur.


Kök Çakra Enerjisini Ortaya Çıkarma

İnsanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı açısından önemli bir role sahip olan kök çakranın şifa bulması ve bu noktadaki enerjinin açığa çıkarılması için bazı önerilerde bulunmak mümkündür. Bunları şu şekilde sıralamak olanaklıdır:


· Kırmızıdan Yardım Almak: Kök çakra kırmızı renk ile temsil edilen bir çakradır ve bu yüzden de kırmızı rengin bu çakra üzerindeki etkisi büyüktür. Bireyin kuyruk sokumunda bulunan kök çakranın iyileştirilebilmesi için bu noktada yoğun bir kırmızı renk hayal etmesi etkili bir yöntemdir. Oturur ya da uzanmış bir vaziyette kuyruk sokumundan, bacaklarına doğru kırmızı bir akışın olduğunu düşlemek, kök çakra açısından tetikleyici bir etkiye sahiptir.


· Şarkı Söylemek ve Dans Etmek: Şarkı söylemek ya da dans etmek, bireylerin enerji düzeylerini artırmaya yardımcı olan eylemlerdir. Bu durum, boğaz çakrasının iyileştirilmesi açısından da önem arz etmektedir. Ayrıca bazı dans türleri doğrudan tutku ile özdeşleştirilmekte ve bu da kök çakranın enerji düzeyinin artmasına yardımcı olmaktadır.


· Suyun Arındırıcı Gücünden Yararlanmak: Kök çakra başta olmak üzere çakraların harekete geçirilmesi açısından duş almak ve vücudun su ile temas etmesi de olumlu etkilere sahiptir. Ancak bu esnada zihinden yoğun bir şekilde, her su zerreciğinin vücudu arındırdığını hissetmek gereklidir. Ayrıca bu esnada bireyin kendisine olan sevgisini dile getirmesi de kök çakra açısından olumlu etkiye sahiptir.

· Toprakta Yürümek: İnsanın temel elementlerin biri olan toprak, onun kendi özünü bulabilmesi açısından da son derece önemlidir. Kök çakra şifası için de toprak ile bütünleşmek ve çıplak ile toprakta yürümek son derece etkili bir yöntemdir. Bireyin nötralize olması açısından başvurulan bu yöntemde, bireyin doğayı kendi içinde hissetmesi gereklidir.


Kök Çakranın Fonksiyonları

Daha önce sınırlı olarak bahsedilmiş olsa da kök çakranın vücut açısından sağlamış olduğu fonksiyonlar çok çeşitlidir. Bunların başında fiziksel sağlığa sunmuş olduğu katkı gelmektedir. Genellikle karın bölgesi ve bel aşağısında yer alan organların sağlığını doğrudan ilgilendiren kök çakra dengede olmaması durumunda halsizlik, cinsel isteksizlik, uyku bozuklukları ve üşüme gibi sorunların ortaya çıkmasına yol açabilmektedir. Bu sorunların ortadan kaldırılması ve daha düzenli bir vücut sisteminin inşası açısından kök çakrada bulunan enerjinin dengelenmesi ve ortaya çıkarılması gereklidir.


Kök çakranın öne çıkan fonksiyonlarından bir diğeri ise güven duygusudur. Kırmızı renk ile özdeşleştirilmesinden de anlaşılabileceği gibi kök çakra bireylerin bir şeyleri başarma ya da mücadele etme konusunda daha istekli olmalarını ifade etmektedir. Kök çakrasındaki dengeyi yakalamayı başarmış olan bireyler, hayatın karşısına çıkarmış olduğu zorluklar karşısında dirençlidir. Bu çakradaki dengenin bozulması ise uyuşukluk, miskinlik, cesaretsizlik ve daha pek çok olumsuz durumun ortaya çıkmasına yol açmaktadır.

Daha güçlü bir dünya hissiyatına sahip olmak açısından da kök çakra dengesi önem arz etmektedir. Beslenme, barınma ve konfor gibi bir dizi temel ihtiyaçların karşılanabilmesinde kök çakra enerjisinin rolü büyüktür. Kök çakrası dengede olmayan bireyler daha aç gözlü ve buna karşın daha başarısızdır. Bu da zaman zaman temel ihtiyaçlarını karşılayabilme noktasında bile sorunlar yaşamalarına neden olmaktadır. Kök çakranın dengede olması ise bireyin her anda dengeli davranmasına ve ihtiyaçlarını karşılamak için atması gereken adımları düşünüp tartarak atmasına olanak tanımaktadır. Bencil düşüncenin ortadan kaldırılması ve rasyonalitenin hakim olması için bu çakra önemlidir.

429 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page