top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıNilüferin Uyanışı

Kalp Çakrası Açmanın 4 Kolay Yolu

İnsan bedeninin çeşitli noktalarında bulunan çakralar, beden ve ruh dengesinin korunmasını sağlar. Uzakdoğu ve Çin geleneksel tıbbının önemli bir kısmını oluşturan çakralar, toplamda 7 tanedir. Bunlardan biri ola kalp çakrası aynı zamanda sevgi ve aşk çakrası olarak da bilinir. Bu çakra, göğsün tam merkezinde yer alır ve yeşil renk ile temsil edilir. Kalp çakrası açık olan insanlar, sevgi ile doludur. Esasında tüm insanlar, çakraları açık bir şekilde dünyaya gelirler. Ancak zaman içinde bazen yaşam tarzı, bazen de yaşanılan olaylardan kaynaklı olarak çakralar tıkanabilir. Bu da çakranın koruduğu ve dengede tuttuğu bölgede denge kaybı yaşanmasına yol açar. Kalp çakrası tıkandığı zaman genellikle kişinin diğer insanlara karşı olan sevgisi azalır ve giderek nefret dolmaya başlar. Ayrıca sürekli bir bunalım ve depresyon hali hâkim olur. Bencil ve kıskanç düşünceler de kalp çakraları tıkalı olan insanlarda sık görülen sorunlar arasında yer alır. Tıkalı olan çakranın açılmaması halinde birey, tüm ömrü boyunca bu olumsuz nitelikleri taşır. Zaman içerisinde tüm iyiliğini kaybederek, daha kötü bir insana dönüşür. Bahsedilen belirtilerin görüldüğü kişiler kalp çakralarının tıkalı olduğunu düşünmeli ve bunun için kalp çakrası açma yollarına başvurmalıdır. Kalp çakrasının dengesini yeniden sağlamak ve hem bedeni hem de ruhu yeniden sevgi ile doldurmak için uygulanabilecek pek çok yöntem mevcut.


Aromaterapi

Kokular ile çakralar arasında önemli bir bağ bulunur. Her çakranın dengeye girmesini sağlayacak belli başlı kokular vardır. Bu kokuların daha rahat bir şekilde alınabilmesi ve tedavi haline getirilebilmesi için aromaterapi en uygun yöntem olarak kabul edilir. Kalp çakrası açmak için; gül, portakal, lavanta, sandal ağacı ve yasemin kokuları önerilir. Bu kokuları barındıran esansiyel yağların düzenli olarak solunması, kalp çakrasının dengeye girmesini sağlayabilir. Aromaterapi sakin bir ortamda, düşük tonda bir müzik eşliğinde aynı zamanda zihinsel rahatlama ile birlikte uygulandığı zaman etkisi artar.


Fiziksel Egzersizler

Hareketsizlik da kimi zaman çakraların tıkanmasına neden olabilir. Bu durumda çakranın açılması için aynı şekilde hareket gerekir. Ancak her hareketin her çakrayı açma gibi bir yeteneği yoktur. Tıpkı kokularda olduğu gibi, egzersizlerde de bazıları kalp çakrası açmak için kullanılabilir. Şınav çekmek ile kalp açıcı yoga hareketleri yapmak bu noktada ilk olarak akla gelir. Ayrıca sırtüstü yüzmek de kalp çakrasının açılması adına büyük potansiyel taşır. Çakra dengesi yerine geldikten sonra da bu egzersizler bırakılmamalı, aralıklı da olsa devam edilmelidir.


Meditasyon

Meditasyon tüm çakraların açılmasında son derece etkili bir yöntem. Uzakdoğu tıbbının önemli bir parçası olan meditasyon ile kalp çakrası kolayca açılabilir. Bunun için çok uzun süreli meditasyonlar gerekmez. Genellikle sakin bir ortamda yapılacak 10 dakikalık meditasyon yeterli gelir. Ne tür bir meditasyon yapılacağına kişinin kendisinin karar vermesi daha doğrudur. Ancak meditasyon esnasında pozitif enerjinin ve şifanın göğsün ortasından vücuda girdiğini düşlemek ya da gözler kapalı bir şekilde yeşil renk düşlemek meditasyonun etkisini arttırması bakımından başvurulabilecek yöntemler arasında.


Çakra Taşları

Kokular gibi çakra taşları da kalp çakrası açmak için kullanılan yöntemler arasında. Her çakranın iyi iletişim kurabildiği taşlar var. Pembe kuvars, yeşim, yeşil kalsit ve yeşil turmalin bu taşların en önemlileri. Özellikle kalp çakrasının rengi olan yeşil renkli taşlar, bu çakranın dengeye girmesine büyük katkı sağlıyor. Gün içerisinde bu taşları kişinin bedenine temas edecek şekilde üzerinde taşıması, kalp çakrasının açılmasına doğrudan etki eder.

182 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page